Wat is crypto -financiering?

In wezen is crypto -financiering de opkomst van een nieuw type financieel systeem dat de blockchain -technologie gebruikt om transacties uit te voeren. De technologie is ontworpen om veilig en goedkoop te zijn, waardoor mensen die zijn uitgesloten van traditioneel bankieren om snel en veilig deel te nemen aan transacties. Het is echter belangrijk op te merken dat deze innovatie nog in de kinderschoenen staat, en het is moeilijk om te investeren in zijn kinderschoenen.

Naast de traditionele banksector bestaan er een aantal crypto -financiële bedrijven buiten de VS. Deze bedrijven zeggen dat ze zijn ontworpen om financiële stabiliteit te bieden aan klanten die zich bezighouden met volatiele valuta. Ze handhaven een hoog niveaus van onderpand en beweren dat ze aan de behoeften van hun klanten voldoen.

Crypto-banken zijn ook begonnen met het leveren van rentedragende rekeningen op basis van crypto-activa hoe werkt crypto staken?. De resulterende hoge opbrengsten hebben consumenten gelokt om deze services te gebruiken. Sommige zijn zelfs creditcards voor het aanbieden. Hoewel de risico’s van het gebruik van een dergelijke service vergelijkbaar zijn met die van een traditionele bank, worden deposito’s niet gegarandeerd door de Central Banks Deposit Insurance Corporation.

Licentie-exploitanten spelen een quasi-gouvernementele rol in de financiële sector, verzamelen van gegevens en het melden van kapitaalwinsten aan autoriteiten. Hoewel de voorschriften mogelijk niet streng zijn, spelen deze bedrijven een cruciale rol bij het bepalen van de legitimiteit van een bedrijf.

In tegenstelling tot gecentraliseerde financiële platforms, worden gedecentraliseerde financiële platforms beheerst door een gemeenschap van gebruikers. Ze worden ook gekenmerkt door een structuur die hen onafhankelijk maakt van ontwikkelaars. Het platform wordt in de loop van de tijd zelfregulerend.